Известие

Collapse
No announcement yet.

Вода под стелката на пасажера

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

вода

не е от стъклото - водата дето се насъбира в това легенче не се оттича през фабрично направените матрикуциики за тая цел. Махал съм пластмасовата решетка под чистачките, чистил съм всички възможни канали от мизериите (най-вече насъбрана шума и кал и запушени отточници) но не помага - водата си минава в другата половина, тече и от пасажерската, и от шофьорската страна в купето. Решението беше просто и ефективно - бургията и 2 дупки в легенчето от пасажерската страна но така, че да се оттича от тях водата в задната част на двигателния отсек, а не в купето. Оттогава не е текло вътре.
    Alfa 156 2.0 - ех,
    Lancia Z 2.0i 147hp - ex,
    Lancia Y 1.4LX 80hp -ex
    Още италианки би било мазохизъм и горене пари на клада.

Comment

само да спомена че и при мен протече при наклон напред и нямаше дори да забележа,че тече но като си пуснах вентилатора на парното се чуваше шум като от торбичка.
      Аlfa156 1.8TS 2000

Comment

Първоначално публикувано от zimin Покажи съобщение
        само да спомена че и при мен протече при наклон напред и нямаше дори да забележа,че тече но като си пуснах вентилатора на парното се чуваше шум като от торбичка.
        При мен е същото, при силен дъжд (дори и без наклон) тече като чешма А жабката е съвсем суха вътре, точно зад нея е теча.
        Тези дни ще поразглобя да видя дали ще намеря какво се е запушило.

Comment

Колеги, днеска пак разглабяг кората от към пасажера, за да очистя, но пък кората от към шофьора главата на винтчето се е прецакало и немога да го отвия, наливах спирачно масло за ръждата но нищо, с клещи пробвах пак нестава и немога да отвия пустия винт

Някакви идеи как как да отстраня това винтче?
          Attached Files
          Without heart we would be mere machines

Comment

Неприятно ...

Опитай с клещи секачки - с едното острие хващаш вътре в отвора за отвертка, а с другото периферията и пробваш да го завъртиш.
            Last edited by tonov; d.m.y г., 19:10.
            166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
            ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Кудев, алфата да не е случайно с ел.люк.Проблема идва от уплътнението му.Или маркучите за отводняване са задръстени.Водата прелива от легенчето и се стича по декоративните колонки.

Comment

@MrVegas88 Да със шибидах е? Как така се стича от уплътнението?

Къде се оттича водата ако пропуска уплтнението на шибидаха?

Къде се намират тези маркучи за отводняване и как се почистват ако някой знае нека да каже, че 156 с шибидах май са рядкост.
                Last edited by kudev; d.m.y г., 22:05.
                Without heart we would be mere machines

Comment

По принцип говоря - всички люкове имат периферия под упльтнението си, защото не може да се рзчита че нама да пропуска по малко вода.
                  Това легенче/периферия има обикновено дупки поне в двата предни ъгъла, по които водата се спуска до колонките и от там се отича навън.
                  Огледай под люка пространството, начери дупките и със тънка стоманена тел ги прочисти. Налей вода и виж като е сухо ще протече ли под колата. Ако не - запушено ти е, събира се някъде и избива налъдето намери. Водата трябва да може свободно да се оттича.
                  Огледай, само ти можеш да си решиш проблема.
                  Огледай и помисли.

За колегата с болтчето - ако не стане никак, вземаш дрелка или винтоверт, слагаш бургия малко по малка от главата на болта и внимателно пробиваш докато главата падне, като гледаш да не нараниш пластмасовата кора. Няма да натискаш много - бавно и полека. После остатъла - с клещи след като махнеш пластмасата.
                  Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                  ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

На 156 има 4 маркуча изтичащи се от легенчето.2 минаващи към всяка предна колонка и изтичащи се в кухуто място кадето се намира между двигателя и предното стъкло(дето е машинката на чистачките).И 2 отиващи назад през задните колонки и стигащи до двете малки задни легенчете на багажника.Краят на самите задни маркучи се виждат като легнеш под колата, зад задните гуми, зад подкалниците.Та тези 4 маркучи се задрастват.

Comment

Първоначално публикувано от kudev Покажи съобщение
                      Колеги, днеска пак разглабяг кората от към пасажера, за да очистя, но пък кората от към шофьора главата на винтчето се е прецакало и немога да го отвия, наливах спирачно масло за ръждата но нищо, с клещи пробвах пак нестава и немога да отвия пустия винт

Някакви идеи как как да отстраня това винтче?
                      Хаха точно със същото нещо се борих сутринта, но при мен се предаде след 10 мин ръчкане и 1 спрей.

Иначе мисля, че при мен се оказа най-лесния вариант.

Свалих пластмасите които са под чистачките, дългото уплътнение и отдолу посредата на казанчето (което е в средата, под чистачките) има дупка, която беше затапена от random мръсотии и казанчето си беше пълно с вода. Само с отверката ги разръках тия работи (кал, листа ..) и си изтекога заедно с 1 кофа вода надолу. Самото маркуче което е 5-10см се отпуши и надявам се това да е бил проблема. При следващия силен дъжд ще докладвам

Comment

След снощния дъжд, официално проблема при мен е решен по горепосочения начин

Comment

Теч в купето на 156 SW.

Изчетох темите за течове в купето, но при мен случая ми се струва по-различен. Колата АР 156 SW е купих наводнена преди 2 месеца, но го забелязах седмица по-късно. От дясната страна отпред и отзад беше пълно с вода под мокета. Извадих всички вати отдолу под мокета и избърсах всичко тогава- имаше поне 5-6 литра вода. Водата беше много мръсна и с пясък и предположих, че има дупка някъде в купето отдолу, но не е намерих. Всички тапи в праговете си стояха и не намерих откъде влиза водата тогава. Сега след големите дъждове колата отново се напълни с вода. Някой имал ли е такъв проблем да каже къде да търся причината?
                          sigpicAlfa Romeo 156 1.9 jtd 110 hp 2001 + remap - ex
                          156 Sportwagon 1.9 m-jet 140 hp

Comment

Първоначално публикувано от danko84 Покажи съобщение
                            Изчетох темите за течове в купето, но при мен случая ми се струва по-различен. Колата АР 156 SW е купих наводнена преди 2 месеца, но го забелязах седмица по-късно. От дясната страна отпред и отзад беше пълно с вода под мокета. Извадих всички вати отдолу под мокета и избърсах всичко тогава- имаше поне 5-6 литра вода. Водата беше много мръсна и с пясък и предположих, че има дупка някъде в купето отдолу, но не е намерих. Всички тапи в праговете си стояха и не намерих откъде влиза водата тогава. Сега след големите дъждове колата отново се напълни с вода. Някой имал ли е такъв проблем да каже къде да търся причината?
                            Не си изчел всичко,написал съм го в много теми,но ще се повторя пак,защото доста съм си блъскал главата преди 6 години.И така,сваляш чистачките,после пластмасите под тях,и най вероятно виждаш леген пълен с вода и боклуци.филтърът най вероятно е пълен и е за хвърляне.Изваждаш водата и намираш два отвора в легена(не един),които не само почистваш,но и елиминираш намиращите се в тях маншони(защото ако само ги почистиш,като в по горният пост,много скоро ще си в пак същият филм).Ако направиш гореспоменатото,проблемът ти е почти решен,защото водата вече преминала през вентилатора на купето,е направила куп поразий,така че хвърли и едно око там.
                            Alfa Romeo 156 1.8 TS'99 144+

Comment

Първоначално публикувано от radiboy Покажи съобщение
                              Не си изчел всичко,написал съм го в много теми,но ще се повторя пак,защото доста съм си блъскал главата преди 6 години.И така,сваляш чистачките,после пластмасите под тях,и най вероятно виждаш леген пълен с вода и боклуци.филтърът най вероятно е пълен и е за хвърляне.Изваждаш водата и намираш два отвора в легена(не един),които не само почистваш,но и елиминираш намиращите се в тях маншони(защото ако само ги почистиш,като в по горният пост,много скоро ще си в пак същият филм).Ако направиш гореспоменатото,проблемът ти е почти решен,защото водата вече преминала през вентилатора на купето,е направила куп поразий,така че хвърли и едно око там.
                              Мерси колега, но колата е фейслифт и филтъра е вътре в купето явно не е от това. А и се вижда как водата влиза от праговете явно като хвърлят гумите, но не мога да намеря никакъв отвор. Някой други идеи?
                              sigpicAlfa Romeo 156 1.9 jtd 110 hp 2001 + remap - ex
                              156 Sportwagon 1.9 m-jet 140 hp

Comment

За течове проверете ревизионните отвори в коша, които са за прокарване на допълнителни кабели от коша към купето вътре. Някои "майстори" на аларми когато монтират аларма не уплътняват добре и после - наводнение. Колата да не би да е имала аларма и като са я продавали да са си я взели барабар с кабелите? Защото ако е така, то най-вероятно не са затапили отворите.
                                Last edited by dansguardian; d.m.y г., 16:17.
                                Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
                                Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
                                Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
                                Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Working...
                                X